Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Regionální konferencí o partnerství a rozvoji Broumovska a Noworudska jsme úspěšně ukončili další projekt

Regionální konferencí o partnerství a rozvoji Broumovska a Noworudska jsme úspěšně ukončili další projekt

Lucie Lesáková

Sobota, 12. září 2020

Regionální konferencí o partnerství a rozvoji Broumovska a Noworudska jsme úspěšně ukončili další projekt

Na začátku září 2020 se v Broumově setkali zástupci regionálních samospráv a organizací působících v cestovních ruchu. Během konference s názvem "Propagace dobré praxe partnerských měst v česko – polském příhraničí" se řešily otázky spolupráce a možnosti udržitelného rozvoje celého regionu.

Prezentovaly se také úspěšné aktivity a projekty z minulosti. Za 30 let spolupráce jsme vybudovali mnoho společného – Informační centrum Broumovska, Konferenční sál, výstavní síň LOKART, vyhlídku Hladomorna, workoutové hřiště, Cyklodům, cyklostezky a pěší trasy včetně vybavení.

Vydali jsme celou škálu propagačních materiálů, turistických publikací, uskutečnili mnoho kulturních, společenských a sportovních akcí – např. Velikonoční slavnosti, festival RockStock, Svatováclavské slavnosti, Mikulášská nadílka, komorní koncerty, sportovní olympiády.

Do příštího roku máme nové plány – doufáme ve schválení dotace na rekonstrukci kašny s fontánou ve Schrollově parku nebo části tenisových kurtů, modernizaci vybavení dětského oddělení Městské knihovny či aktivizaci Muzea Broumovska sídlící v Benediktinském klášteře.

Pozvání přijal i Pavel Hečko, člen Rady Královéhradeckého kraje a osoba zodpovědná za oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací a cestovního ruchu.

lucka1

lucka2

Propagace dobré praxe partnerských měst v česko-polském příhraničí

Reg. č.: CZ.11.4.120/0.0/0.0/16_008/0001811

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)