Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Studenti z Kosova, Číny, Indie či Islandu filmovali v klášteře
banner

Studenti z Kosova, Číny, Indie či Islandu filmovali v klášteře

Kateřina Ostradecká

Sobota, 28. listopadu 2015

Studenti z Kosova, Číny, Indie či Islandu filmovali v klášteře

V polovině listopadu přivítal broumovský klášter víc jak třicet studentů pražských uměleckých škol na filmovém workshopu organizovaném Filmovou a televizní fakultou Akademie múzických umění v Praze. Krom (menšiny) Čechů pocházeli ostatní – v angličtině studující studenti – z Indie, Kosova, Číny, Francie, Ruska, Turecka, Islandu, Kanady, Rakouska, Makedonie, Tchaj-vanu či Řecka.

Studenti různých uměleckých oborů se tu zúčastnili čtyřdenního filmového workshopu Cinemadance a střechu nad hlavou i prostory k tvoření jim poskytlo Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov s novým ubytováním Dům hostů.

"Smysl workshopu spočívá v tom, že skupina studentů přijede na zajímavé místo a pod vedením zkušených pedagogů a zároveň tvůrců rozdělená do malých týmů udělá film. Vlastně kolik týmů, tolik filmů a všechno se to musí stihnout za tři dny. Ve čtvrtek večer se rozlosují skupiny a v neděli před obědem se pustí hotová dílka. Otitulkovaná, opatřena zvukem, jak se patří a samozřejmě precizně sestříhaná - jenom na střih máme dva tutory navíc. Systém práce s jednotlivými skupinami a také dodatečné úkoly, které dostávají a o kterých nemůžu moc víc prozradit, protože celý Cinemadance musí zůstat zahalen tím správným tajemstvím, studenty odvedl od prvoplánové práce s prostorem a případně jednoduše se nabízejícími tématy a oni s prostorem kláštera pracovali vlastně velice svobodně a kreativně, ostatně jako s celým městem Broumov, které ve filmech taky hrálo. Prostě se ukazuje, že krásná budova s pořádnou historií, nádherné zahrady a ideálně veliké a fotogenické město jsou pro takový Cinemadance perfektní," sdělila Jitka Hejtmanová, programová vedoucí zahraničních programů FAMU International.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)