Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Studenti z New York University Prague trávili víkend v Broumově
banner

Studenti z New York University Prague trávili víkend v Broumově

René Herzán

Pátek, 12. října 2018

Studenti z New York University Prague trávili víkend v Broumově

Studenti z New York University of Prague trávili minulý víkend v Broumově. Doprovázeli je tu jejich kolegové z Gymnázia Broumov.

"Během prázdnin mě oslovila paní Kristýna Čermáková z NYU s prosbou, zda by naši studenti mohli doprovázet Američany studující na jejich univerzitě během jejich víkendového pobytu v Broumově. Poradila jsem s programem a studenti Š. Zahradník, Š. Chládek, J. Hypšman, N. Gabrielová, K. Burdych, R. Müllerová a P. Ptáčková je v pátek a sobotu doprovázeli. Všem moc děkuji," uvedla učitelka gymnázia Jitka Smolíková.

"Měli jsme příležitost trávit čas s americkými studenty z New York University of Prague. Studenti si prohlédli budovu školy, prošli se s námi po Broumově, také jsme s nimi zašli na večeři do klášterní restaurace. V sobotu jsme absolvovali výlet do Adršpašsko-teplických skal, který se zejména díky krásnému počasí opravdu vydařil. Náročný den jsme zakončili bowlingem v Meziměstí. Myslím, že společně strávený čas byl prospěšný pro obě strany, pro "americkou" zejména kvůli možnosti poznat krásné prostředí Broumovska a odlehlejší kouty naší země, pro "českou" pak hlavně díky možnosti konverzovat v angličtině. Zvláště bych ocenil možnost konverzace v ruštině, jelikož jedna ze studentek pocházela z Ruska. Celkově bych oba dny shrnul jako úspěšné a pohodové. Moc jsme si to užili," hodnotil návštěvu jeden ze studentů Štěpán Chládek.

Brzy po návštěvě reagovala z Prahy také již zmíněná Kristýna Čermáková: "Milí přátelé z Broumova, první ročník návštěvy NYU studentů v Broumově máme za sebou a (nejen) z mého pohledu velmi úspěšně. Tímto bych Vám moc ráda poděkovala za pomoc s organizací návštěvy gymnázia a propojení s českými studenty, za rezervaci ubytování a restaurace, za propojení s jogíny a v neposlední řadě za vřelé přijetí a debatu s našimi studenty. V autobuse zpět do Prahy jsme se shodli, že se víkend moc vydařil a že by stálo za to, ve spolupráci pokračovat. Ještě bych chtěla vyseknout ohromnou pochvalu Čechům, kteří nás po celé tři dny prováděli a doprovázeli. Nejenže úroveň jejich angličtiny je velmi dobrá, ale díky jejich nadšení a přátelskému přístupu jsme se v Broumově cítili vítaní. Pokud Vás napadne jakákoliv zpětná vazba či zlepšení pro příště, budu moc ráda."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)