Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • V Meziměstí se konala mezinárodní konference o přeshraniční spolupráci v oblasti Broumovska
banner

V Meziměstí se konala mezinárodní konference o přeshraniční spolupráci v oblasti Broumovska

René Herzán

Pondělí, 22. června 2015

V Meziměstí se konala mezinárodní konference o přeshraniční spolupráci v oblasti Broumovska

Nad konferencí, která se uskutečnila ve čtvrtek 18. června 2015, a která se věnovala přeshraniční spolupráci v příhraniční oblasti Broumovska v plánovacím období 2014 – 2020, převzal záštitu hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Úderem 10. hodiny uvítal místostarosta města Pavel Hečko přes 100 účastníků konference, včetně významných hostů - hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France, starostu Mieroszowa Martina Raczinského, zástupce MMR RNDr. Vladimíra Kučeru, sekretáře Euroregionu Glacensis Jaroslava Štefka, náměstka prezidenta Walbrzychu Zygmunta Nowaczyka, radního dolnoslezského vojvodství Czeslawa Krenczichwosta a Zbygnewa Sczigiela, ekonomického poradce Sergiusza Najara a mnoho dalších.

"Velkým přínosem byla prezentace hejtmana Lubomíra France a také prezentace MAS Broumovsko+ přednesená Karlem Rejchrtem, předsedou Dobrovolného svazku obcí Broumovsko, a Společnosti pro destinační management Broumovska Markétou Hanušovou," uvedl místostarosta Meziměstí Pavel Hečko.

Jednalo se především o rozvojových projektech a spolupráci Meziměstí a Mieroszowa, Walbrzychu a Klodzka, dále o rozvoji infrastruktury s ohledem na Broumovsko a Náchodsko. Na začátku druhé části konference se z valné hromady VaK Náchod dostavila i starostka Meziměstí Eva Mücková, která rovněž uvítala přítomné v objektu Walzlovky a poděkovala Pavlu Netíkovi za zrekonstruovaný objekt, který je již téměř rok a půl ozdobou Meziměstí a nabízí prostory pro obdobné akce jako byla třeba tato konference.

Na konferenci také vystoupil s prezentací doktor Vladimír Kučera z Ministerstva pro místní rozvoj, který seznámil přítomné s programem Interreg V A. Na něj navázal Jaroslav Štefek s precizním vystoupením k dotacím mikroprojektů. Závěrečné vystoupení plné energie patřilo Sergiusi Najarovi. Ten pohovořil o Broumovsku jako takovém v EU.

Konference byla simultánně tlumočena buď do českého i do polského jazyka. Téměř čtyřhodinovou akci moderoval místostarosta Pavel Hečko, který dbal na dodržování harmonogramu a na zdárný průběh konference. Přestože konference oficiálně skončila před 14. hodinou, neformální setkání účastníků a hostů pokračovalo až do pozdního odpoledne.

"Za vedení města ještě jednou děkujeme všem, kteří se zúčastnili. Bylo pro nás ctí Vás uvítat v Meziměstí a jednat s Vámi o aktuálních problémech," dodala na závěr starostka Meziměstí Eva Mücková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)