Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vedení Broumova navštívilo partnerské město Forchheim
banner

Vedení Broumova navštívilo partnerské město Forchheim

Petr Cirkl

Sobota, 8. srpna 2015

Vedení Broumova navštívilo partnerské město Forchheim

Již je to tradice, že zástupci vedení Broumova navštěvují partnerské německé město Forchheim. V červenci, po dvouleté pauze, se tak znovu setkali v rámci oslav svaté Anny, letos již 175. ročníku Annafestu.

Do Německa byli delegováni starosta Ing. Jaroslav Bitnar, místostarosta Kamil Slezák, radní města Mgr. Eva Bilíková, Monika Mrštinová, JUDr. Tomáš Blažek a Mgr. Jiří Ringel a vedoucí organizační složky Kultura a infocentrum Bc. Lucie Lesáková. Většina účastníků byla ve Forchheimu poprvé.

Během třídenní návštěvy se uskutečnilo společné setkání všech partnerských měst Forchheimu, mezi nimiž vedle Broumova bylo rumunské město Gherla, francouzské Le Perreux sur Marne, durynský Pößneck, rakouský Roppen a italské Rovereto. Starosta Forchheimu Franz Stumpf v doprovodu místostarosty Franze Streita a pivní miss pro rok 2015 přivítali všechny přítomné. Prostor pro oficiální slovo byl dán i hlavním představitelům pozvaných měst.

Poté započal bohatý doprovodný program – ochutnávka typicky místních surovin včetně regionální ochutnávky od jednotlivých partnerů, hudební bloky místních folklorních uskupení, ukázky tradičních aktivit a zvyků. Nedělní program vyvrcholil slavnostním průvodem centrem města směrem k místu odehrávání samotné Svatoanenské pouti v blízkých zalesněných kopcích nad městem. V průvodu s doprovodem bubnů udávajících pravidelné tempo či lidmi hrajícími na typické žesťové a dechové nástroje šlo přes 3000 osob v krojích, tradičních historických oblecích představujících různé spolky hasičů, mušketýrů, myslivců, záchranných složek, sportovní týmy od cyklistů po akrobaty i samotní zástupci partnerských měst. V pondělí se Broumováci po slavnostním ukončení oslav a rozloučení s partnery měli možnost podívat do Muzea Broumova věnovanému historii Broumova a absolvovat prohlídku historického centra Forchheimu.

Forchheimští přispívají na opravu broumovského Mariánského sloupu na náměstí, za to jim zcela oprávněně patří naše velké díky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)