Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Vzniklo Virtuální muzeum barokních fresek Dolního Slezska
banner

Vzniklo Virtuální muzeum barokních fresek Dolního Slezska

Jakub Děd, Omnium z.s.

Pondělí, 29. června 2015

Vzniklo Virtuální muzeum barokních fresek Dolního Slezska

Spolek Omnium ve spolupráci s Instytutem Historii Sztuki Uniwersytetu Wrocławskiego dokončil implementaci české jazykové mutace do ojedinělého projektu Virtuálního muzea barokních fresek Dolního Slezska. Webové stránky virtuálního muzea byly v základní podobě spuštěny již v roce 2013 právě díky iniciativě Instytutu a města Jelenia Góra podpořené Regionálním operačním programem pro Vojvodství Dolního Slezska.

Překlad polské verze do českého jazyka mohl být uskutečněn díky projektu "Discover Baroque Art of the Region of Broumov, Klodz and Lower Silesia - Virtual Museum" podpořeného v programu Small Grants International Visegrad Fund´s, reg. č.11430059. Výstupem projektu nejsou jen překladatelské aktivity spojené s Virtuálním muzeem. Neméně důležitou součástí byla i iniciace odborných setkání českých a polských odborníků na téma barokního umění s cílem podpořit budoucí společnou dokumentaci a prezentaci památek na Dolním Slezsku a na Broumovsku.

Cíl navázání spolupráce s partnerskými organizacemi na polské straně se realizací projektu podařilo naplnit. V současné době již probíhají jednání o přípravě projektů o spolupráci v oblasti záchrany památek jak na Broumovsku, tak i v regionu Klodzka.

O projektu Virtuálního muzea barokních fresek Dolního Slezska

Ve Virtuálním muzeu barokních fresek Dolního Slezska, které je vůbec prvním svého druhu na světě, se můžete seznámit s dvaceti soubory freskových maleb z území Dolního Slezska. Na výběr máte pět možností prohlížení fresek: fresky si můžete vyhledat podle místa, kde se nacházejí, či podle umělce, který je jejich autorem, podle témat jednotlivých fresek, kromě toho si můžete detailně prohlédnout vybrané fresky pod lupou anebo můžete podniknout virtuální procházku některým z objektů s barokní freskovou výzdobou. Při prohlídce Virtuálního muzea uvidíte více, než při osobní návštěvě těchto objektů přímo na místě.

Další informace

Projekt "Discover Baroque Art of the Region of Broumov, Klodz and Lower Silesia - Virtual Museum" podpořen v programu Small Grants International Visegrad Fund´s, reg. č.11430059 byl realizován ve spolupráci Instytutu Historii Sztuki Uniwersytetu Wrocławskiego, spolku Omnium a za technické pomoci Iguana Studio s.j.

Připravováno

Virtuální muzeum barokních fresek Broumovska.

Zdroj www.wirtualnefreski.pl a www.virtualnifresky.cz 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)