Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Začíná SummerJob – více než 130 mladých lidí se chystá na Broumovsko
banner

Začíná SummerJob – více než 130 mladých lidí se chystá na Broumovsko

Vojtěch Jurásek, za organizační tým SummerJobu

Středa, 25. června 2014

Začíná SummerJob – více než 130 mladých lidí se chystá na Broumovsko

První prázdninový týden se v pěti obcích na Broumovsku uskuteční 5. ročník dobrovolnické brigády SummerJob. Zhruba 130 přihlášených účastníků bude k dispozici s pomocí pro obyvatele Broumovského výběžku. Kromě manuální práce chystají také různé kulturní a sportovní programy, na něž zvou širokou veřejnost. Letošní SummerJob se uskuteční od neděle 29. června do 6. července.

Martínkovice, Otovice, Božanov, Křinice, Šonov. Ve všech těchto obcích, ale i v celém okolí Broumova budou letos pomáhat účastníci SummerJobu. Podtitulem akce je heslo: "Kde práce dostává nový rozměr", které podle jednoho z organizátorů Lukáše Bajera dobře vystihuje hlavní myšlenku celé akce. "Naším cílem je přijít na určité území v naší zemi, kde můžeme manuální prací konkrétně pomoci všem místním obyvatelům bez jakéhokoliv rozdílu. Skrze práci i kulturní program chceme posílit mezilidské vztahy i to, co se dá nazvat jako občanská společnost." Podle Bajera je na letošní SummerJob přihlášeno již více než 130 mladých lidí z celé České republiky. "Ještě stále máme nějaké volné pracovní kapacity, takže pokud by měl kdokoliv o naši pomoc zájem, může nás kontaktovat na našich webových stránkách."

Každý večer pak organizátoři SummerJobu chystají pro mladé účastníky i pro obyvatele obcí na Broumovsku zajímavý kulturní program. V pondělí 30. června například vystoupí v broumovském divadle divadelní spolek Kairos, který uvede hru francouzského dramatika E. E. Schmitta Hotel mezi dvěma světy. Ve čtvrtek 3. července večer se pak v Božanově v rámci SummerJobu představí brněnská populární hudební skupina Poletíme?. Před koncertem se na božanovském hřišti uskuteční fotbalový turnaj a sportovní odpoledne pro mládež.

"Na naše kulturní nebo sportovní programy chceme pozvat opravdu všechny zájemce z Broumovska a okolí. Vstupné je dobrovolné a budeme rádi, pokud se vám naše kulturní programy budou líbit," uzavřel Bajer. Podrobné informace o kulturních programech i o možnostech pracovní pomoci lze samozřejmě nalézt na webových stránkách.

SummerJob se na Broumovsku letos uskuteční již podruhé. První tři roky akce probíhala na Manětínsku v Plzeňském kraji. Organizátoři při přípravách vždy úzce spolupracují se starosty jednotlivých obcí. Akci pořádají mladí z Hnutí fokoláre a jejich přátelé, dobrovolnická brigáda pak je otevřená pro mladé lidi od 18 let, kteří mají chuť se společně podílet na tomto díle. Jelikož se jedná o křesťanské společenství, má celá akce také svůj duchovní rozměr, který je primárně připravován pro účastníky SummerJobu, Aktivitu mladých zaštítil a podpořil také královéhradecký hejtman Lubomír Franc a královéhradecký biskup Jan Vokál.

Foto a článek z loňského ročníku: SummerJob skončil. Dobrovolníci odvedli na Broumovsku velký kus práce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)