Studenti z Teplic nad Metují předvedou své gastronomické umění v celostátní soutěži Svačina roku

Pět studentů Střední školy hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují se zapojilo do celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Do letošního druhého ročníku se celkem přihlásilo rekordních 112 studentů z celkem 31 středních škol. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmů je tuňák Rio Mare.
Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Speciálním hostem finále bude kuchařka, herečka a moderátorka Markéta Hrubešová. Finále proběhne 2. prosince v Praze. Nejlepší soutěžící si rozdělí ceny v hodnotě 20 tisíc korun.
Gastronomická soutěž Svačina roku s Rio Mare je určená středním školám zaměřeným na gastronomii. O druhý ročník soutěže byl větší zájem než loni nejen mezi školami, ale i studenty. Celkem má soutěž letos 112 účastníků z 31 středních škol a 10 krajů České republiky. Úkolem studentů je navrhnout a připravit pokrm nápaditý, chutný a vhodný pro použití jako svačina do školy pro děti, žáky nebo studenty.
V loňském roce teplická škola získala na této soutěži velký úspěch. Recept Lukáše Rejmonta, který vymyslel s učitelkou odborného výcviku Zdeňkou Jansovou, se v soutěži Svačina roku s Rio Mare, umístil na 4. místě. Předstihl tak svých dalších 92 konkurentů.
Článek k tématu: Recept na zdravou svačinu teplického studenta skončil na 4. místě. Předstihl 92 dalších