Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Festival dokumentárních filmů Jeden svět skončil. Děkujeme!
banner

Festival dokumentárních filmů Jeden svět skončil. Děkujeme!

Marie Hornychová, Martina Junková, Michaela Plcho

Středa, 26. března 2014

Festival dokumentárních filmů Jeden svět skončil. Děkujeme!

Za námi jsou čtyři festivalové dny plné filmů, zajímavých debat s hosty a setkání. Děkujeme všem, kteří se na festivalu podíleli – partnerům, sponzorům, studentům, technikům, fotografům, festivalové kavárně a hlavně divákům. Díky nim se nám podařilo vytvořit skvělou festivalovou atmosféru a celé čtyři dny plnit sál Kolárova divadla.

Těší nás, že si každý film našel své diváky, kterých letos přišlo zase o něco více než loni a že se nechali vtáhnout do debat. Doufáme, že filmy pro ně byly přínosem a přinesly jim do života nová témata k zamyšlení.

Nejvíce diváků přišlo na film Mý věci, S nálepkou ADHD a O trhu s orgány. Pokud bychom měli říci, který snímek zapůsobil nejsilněji, pak to – soudě podle reakcí diváků a následných debat ve foyer – byl opět dokument S nálepkou ADHD, Prales tančících duchů, #chicagoGirl či O trhu s orgány. Potěšilo nás však, že i dopolední projekce našly své diváky.

Těžko říci, která z debat byla nejbouřlivější. Všechny byly velmi zajímavé a jsme rádi, že naši hosté k nám vážili dlouhou cestu. Za festivalový tým můžeme říct, že nejmilejší debata byla s panem Jiřím Láskou po filmu Otázky pana Lásky, nejvtipnější po snímku Mých posledních 150 tisíc cigaret s MUDr. Pavlem Maršíkem a Jeníkem Martincem, který v sobě nezapřel novinářskou profesi a dokázal do diskuse vtáhnout celé publikum. Nejerudovanější debaty pak proběhly po dokumentech #chicagoGirl s Klárou Bednářovou z Člověka v tísni a Janem Böhmem z kliktivisti.cz a O trhu s orgány s paní Malgorzatou Grofovou z Transplantačního centra Fakultní nemocnice Hradec Králové, která nás zasvětila do problematiky transplantací orgánů v Česku.

Na otázku, zda budeme Jeden svět v Polici nad Metují organizovat i příští rok, odpovídáme: "Rozhodně ano!". Bohatší o zkušenosti z letošního ročníku, těšíme se zase napřesrok.
Festivalový tým: Marie Hornychová, Martina Junková, Michaela Plchová

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)