Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Muzeum papírových modelů připravilo pro děti Příměstský tábor
banner

Muzeum papírových modelů připravilo pro děti Příměstský tábor

Muzeum papírových modelů

Sobota, 5. srpna 2017

Muzeum papírových modelů připravilo pro děti Příměstský tábor

I v letošním roce připravilo Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují pro děti Příměstský tábor. Tentokrát s názvem Letem světem s Muzeem. Muzeum se stalo jakýmsi Base campem, ze kterého jsme vyráželi na kratší i delší vycházky.

Během příměstského tábora jsme si mohli prohlédnout celé zákulisí Muzea. Prohlídka depozitu a technika uskladnění modelů, které nejsou momentálně v expozici, ukázala tvář Muzea i z druhé strany. Zkusili jsme si cvičně zabalit model v krabici tak, aby byl schopen převozu a nic se mu nestalo.

Ale hlavně byl celý týden ve znamení tvorby - výtvarné, modelářské i slovní. Občas jsme si při našem Letem světem odskočili a podívali se na videa z hor od našeho kamaráda, horolezce Jirky Horského. Pak jsme se prošli po zámcích a hradech v celé České republice. Zavzpomínali jsme na pohádky, které se na hradech a zámcích natáčely. Představili si osoby na hradech a zámcích žijící...

Jedním z nejzajímavějších výletů, byla úterní cesta přes Atlantik, kdy jsme se prošli po USA, abychom nakonec udělali zastávku naproti v Zeleném domečku, kde jsme si prohlédli výstavu Andy Warhola. Po prohlídce tisků otce pop-artu se naše vlastní výtvarná díla rozzářila nečekanými barvami. Podobně jako o den později, kdy jsme si udělali zastávku ve Francii a popovídali si o hnutí impresionistů. Všechny tyhle zastávky se projevily v našich obrazech a obrázcích.

Letem světem ale znamenalo i prohlídku Police nad Metují. Ve středečním vedru jsme si prošli s polickým questem památky a popovídali si o nich a o osobnostech, které jsou spjaté s naším městem. Napjatě očekávaným dnem byl čtvrtek, kdy jsme hned ráno vyrazili k Čertovce. Po cestě jsme si v lese zahráli pár her a trochu pozlobili vedoucí tábora. Něco jsme si řekli o Kristině Ringlové a mariánských zjevení v Šolcově lese. Pak jsme rozdělali oheň a celou dobu, co jsme opékali buřty, krásně pršelo. Pláštěnky jsme si sundali až při odchodu, kdy zase začalo svítit sluníčko.

Pátek byl potom ve znamení přehlídky našich vlastních módních návrhů. Po obědě jsme se v nich představili rodičům. Naše skupina se změnila a rodiče viděli několik princezen, malířku, dva roboty, rybáře, kata a další "cizince".

Na závěr se sluší poděkovat. Celý týden jsme chodili na obědy do restaurace Sokolovna, kde se Karel s Janou starali o to, abychom neměli hlad. Další poděkování patří firmě Pejskar, paní starostce Idě Jenkové a Renatě z Koloniálu Renata, kteří nám zajistili dostatek všeho potřebného pro opékání buřtů u Čertovky. A ještě nezapomenout na ty, kteří se o nás celý týden starali. Vedoucími tábora byli Pavel Frydrych z Muzea papírových modelů a Magdaléna Majda Troutnarová. Tábor už skončil. Ale většina z nás se už těší na příští rok, kdy se zase chceme v Muzeu sejít.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)