Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Zpěv ptáků jako poděkování?

Zpěv ptáků jako poděkování?

Petr Štěpnička

Sobota, 18. dubna 2020

Zpěv ptáků jako poděkování?

Současná situace se dá hodnotit z mnoha pohledů. Pozitivních hledisek je minimum, občas se nicméně nějaký paprsek objeví. Tak například se méně jezdí, létá a plaví, čili je čistší ovzduší. S tím souvisí i méně hluku, takže máme větší šanci uslyšet, dejme tomu, ptačí zpěv.

Drobní opeřenci tu s námi byli vždy, teprve nyní jim ale mnozí z nás mohou věnovat prostor. Zaposlouchat se do melodických trylků, které se odpradávna snaží harmonizovat prostředí a zklidnit roztěkané lidské duše. Dokonce se mi zdá, že ptáků přibylo, že navíc přilétají na bližší vzdálenost a nechávají nás, abychom se pokochali jejich barevnou dokonalostí.

Ptáci možná nechápou, co se s člověkem děje a lítají si jej prohlédnout, jestli je to pořád jeden a ten samý tvor. Dříve tak uspěchaný, nyní z nějakého důvodu méně hlučící a zklidněný. Že jde o jakousi z nouze ctnost, nemají potuchy. Ať je to jak chce, bohaté pěvecké symfonie, které možná symbolizují obnovené přátelství člověka a přírody, bychom si měli užít. Až se svět zase vrátí do běžného módu, ubude i ptačích árií. Nebo spíše zmizí chuť k zastavení a zaposlouchání se.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)