Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Divadlo
  • Rozhovor s Radovanem Lipusem, režisérem připravované hry HRA-NIC-e
banner

Rozhovor s Radovanem Lipusem, režisérem připravované hry HRA-NIC-e

KATEŘINA OSTRADECKÁ

Středa, 17. června 2015

Rozhovor s Radovanem Lipusem, režisérem připravované hry HRA-NIC-e

HRA – NIC – e je název unikátního hudebně-divadelního představení o historii našeho regionu. Režie se ujme Radovan Lipus, se kterým rozmlouvala Kateřina Ostradecká.

Čím Vás divadelní projekt HRA-NIC-e zaujal, že jste se rozhodl hru režírovat?

Zajímá mne místo, spolupracovníci i témata. Všechna tato ložiska jsou na inspiraci velmi bohatá. Těším se na krásnou a dobrodružnou společnou expedici na nevšedním místě s nevšedními lidmi. Snad to pro diváky bude potěšující zážitek a pro nás tvůrce tři nabité, barokně košaté týdny.

Nedávno se v klášterním Dřevníku uskutečnilo první setkání s amatérským herci, kteří budou ve hře hrát- Našli jste herce pro všechny role, herecké obsazení už je kompletní?

Obsazení je už téměř kompletní, ale stejně se nejvíc společně udělá na místě v srpnu, ne náhodou je v názvu představení hned na počátku skryto slovo HRA.

Ve hře budou hrát profesionálové po boků amatérských herců – bude se kvůli tomuto netradičnímu spojení nějak lišit i váš režisérský přístup, oproti jiným hrám?

V tom nejzásadnějším - tedy v talentu a chuti - se nemohou lišit profesionálové od zdatných amatérů - vždycky jde nakonec o pracovitost, inspiraci a o důvěru.

Hra se bude nacvičovat během srpna – jak vnímáte toto časové tvůrčí „omezení“? Dá se hra nazkoušet za tak krátkou dobu?

Času je samozřejmě málo. Bude to závratný skok do neznáma, ale to má většina z nás potměšile ráda. Ale i když to bude smršť, tsu-nami a pěkný fofr, těšíme se na každodenní spočinutí ve vlídné klášterní kavárně Dientzenhofer.

V jaké fázi jsou přípravy scénáře, scény, hudby či kostýmů?

Autorem scény, kostýmů i choreografie je Šimon Caban. Ve všech těchto disciplínách najednou málokdo jiný takto povolaný tady je. Konkrétní detaily ovšem zatím ještě chceme tajit, nápady stále ještě jak lahve opojného moravského vína v broumovských klášterních sklepích tiše zrají...

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)