Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Další Benefiční koncert Police Symphony Orchestra. Po Hvězdě tentokrát v klášterní zahradě
banner

Další Benefiční koncert Police Symphony Orchestra. Po Hvězdě tentokrát v klášterní zahradě

René Herzán

Středa, 9. září 2015

Další Benefiční koncert Police Symphony Orchestra. Po Hvězdě tentokrát v klášterní zahradě

Polický symfonický orchestr (PSO) se připravuje na svůj další Benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje na konto Nadačního fondu Hospital Broumov. Po loňském koncertu na Hvězdě v Broumovských stěnách, kam si PSO pozval Ondřeje Rumla, tentokrát vystoupí v neděli 13. září v klášterní zahradě v Broumově. Dirigovat orchestr bude Martin Kumžák, několik písniček zazpívá Dasha. Koncert začíná v 19 hodin, v případě nevhodného počasí se uskuteční v sále Dřevník, vstupné je dobrovolné, koncertem vás provede Lucie Peterková. Další skladby budou dirigovat i Věra Vlčková a Josef Javora.

"S Dashou na koncertě zahrajeme šest skladeb, které Martin Kumžák aranžoval a bude nás na ně dirigovat. Jsou to Mercy, There you will be (z filmu Pearl Harbor), Řeka lásky od Marie Rottrové, Sunny (Bobby Hebb), Modlitba (autorská skladba Dashi) a Adagio (zpívaná verze klasického kusu od Albinoniho)," prozradila Petra Šotolová, která v orchestru působí od jeho vzniku a hraje na příčnou flétnu a pikolu.

Myšlenka uspořádat benefiční koncert na podporu Nadačního fondu Hospital Broumov vzešla v loňském roce od starostky Police nad Metují Idy Jenkové. "Nadace vynakládá finance na pečovatelky, které spolupracují s personálem a s lidmi dlouhodobě nemocnými, řeší problémy, které nemá v náplni práce zdravotnický ani sociální pracovník. Jsme asi raritou v republice a věřím, že vyprovokujeme další," komentovala na Hvězdě rozhodnutí, kam směrovat finanční podporu, Ida Jenková.

"Už po koncertě na Hvězdě nás napadlo, že bychom rádi zavedli tradici koncertů v přírodě každý rok. Chceme vždy pozvat někoho, kdo obohatí naše kulturní dění na Broumovsku a Náchodsku. Velké přání orchestru bylo si opět zahrát s Dashou a panem Kumžákem, kteří velmi rádi přijali pozvání. Martin Kumžák je výborný dirigent a aranžér s výborným a lidským přístupem, který všechny baví. Skladby, které společně hrajeme, jsou známé, pěkné a k orchestru pasují, i si u nich zazpíváme, ale to jen na zkouškách," pozvala na koncert veřejnost Petra Šotolová.

Článek k tématu: Ze všech hvězd na Hvězdě byly nejzářivější ty z Police Symphony Orchestra

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)