Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Festival Hory literatury nabídl výstavu komiksů i besedu s předními polskými spisovateli
banner

Festival Hory literatury nabídl výstavu komiksů i besedu s předními polskými spisovateli

Kateřina Ostradecká

Středa, 12. července 2017

Festival Hory literatury nabídl výstavu komiksů i besedu s předními polskými spisovateli

Uplynulé dny se v broumovském příhraničí nesly ve znamení 3. ročníku polsko-českého festivalu Hory literatury. Multižánrová kulturní akce, která byla zahájena již počátkem července programem v polském městě Walbrzych, vyvrcholila tento víkend 7. a 8. července.

Páteční program odstartoval v broumovském benediktinském klášteře vernisáží česko-polských komiksů. Ve výstavním Lapidáriu se sešla řada místních i polských návštěvníků a umělců. Vernisáže se zúčastnili také Karol Modzelewski - senátor, historik středověku, politický činitel a zakladatel Solidarności, Jerzy Bralczyk - přední polský lingvista a předseda Výboru pro polský jazyk a také nejpřekládanější polská spisovatelka současnosti Olga Tokarczuk.

Po vernisáži pokračoval program v klášterní Kreslírně česko-polskou besedou s Olgou Tokarczuk a předním polským novinářem a "čechofilem" Mariuszem Szczygielem. Moderace a překládání historek a vtipných glos o české a polské nátuře se ujala polská bohemistka Renata Putzlacher, místním známá jako autorka a dramaturgyně divadelního představení HRA-NIC-e, jejíž derniéra se chystá na 20. srpna.

Poslední částí festivalu byla sobotní odpolední procházka tak zvanou Chlebovou cestou z Šonova do polských Wlodowic, včetně pikniku a uměleckého doprovodu. Festival pořádal spolek Góry Babel, spolupořadatelem bylo Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)