Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Poezii vyslechli studenti i široká veřejnost

redakce

Pátek, 29. října 2010

Poezii vyslechli studenti i široká veřejnost

Po loňských jubilejních desátých, vstoupily o víkendu od 22. do 24. října 2010 Dny poezie v Broumově do své druhé desítky, letos pod společným mottem Na dně moře verš.

Jako každoročně byl součástí i těch jedenáctých páteční Večer plný poezie, v němž své verše odrecitovaly na čtyři desítky autorů z různých koutů Čech, Moravy i Polska a letos měly i tak trochu exotickou příchuť v podobě libozvučné ruštiny, v níž své zajímavé texty přečetla petrohradská lékařka Jekatěrina Poljanská. Už po tři ročníky mají účastníci Broumovských dnů poezie díky Agentuře pro rozvoj Broumovska možnost předvést svá díla na autorských čteních v kreslírně klášterního gymnázia, která tvoří pro znění veršů prostoru více než důstojnou.

V rámci XI. Dnů poezie v Broumově proběhl v pátek 22. října od 10.00 hodin rovněž pořad Prolínání sestavený z veršů broumovské básnířky Věry Kopecké, která celou akci také zorganizovala a polské i ruské verše přeložila do češtiny, již zmiňované ruské autorky Jekatěriny Poljanské a polského básníka Antonína Matuszkiewicze, který nahradil původně avízovanou Annu Alžbětu Zalewskou, jež se omluvila kvůli nemoci. Autorské čtení navštívili v rámci literárního semináře žáci základních škol a studenti Gymnázia v Broumově. Po ukončení čtení se rozpoutala živá diskuze o způsobech literární poetické tvorby, zdrojích inspirace apod. 

Nezbývá než si přát, aby i další ročníky broumovských Dnů poezie byly podobně podnětné a aby poezie, tato dnes poněkud neprávem opomíjená literární disciplína, zněla v klášteře v míře co nejhojnější. 

Miloš Hromádka, Městská knihovna v Broumově

Foto: archiv APRB

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)