Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Pomníky času – Broumovsko objektivem polského fotografa Macieje Lulko
banner

Pomníky času – Broumovsko objektivem polského fotografa Macieje Lulko

René Herzán

Středa, 8. července 2015

Pomníky času – Broumovsko objektivem polského fotografa Macieje Lulko

Může se architektura stát památníkem národu? Můžeme v jejích opuštěných zdích nalézt ducha času a historii obyvatel regionu, v němž vznikla? Zveme Vás na ojedinělou výstavu fotografií známého fotografa architektury z Vratislavi Macieje Lulka, připravenou v rámci Týdne otevřených kostelů Broumovska. Vernisáž výstavy se koná 12 července v 18 hodin v kostele sv. Petra a Pavla v Broumově.

Výstava se skládá ze 30 fotografií, které dokumentují jeden z nejzajímavějších architektonických počinů v českých zemích z přelomu sedmnáctého a osmnáctého století, za který je možné označit vybudování skupiny barokních kostelů projektovaných architekty Kryštofem a Kiliánem Ignácem Dientzenhoferem. Tyto fotografie jsou ale také svědectvím o společensko-historických změnách, které se dotkly českého národa na počátku dvacátého století.

Výstava fotografií Pomníky času – Broumovsko objektivem polského fotografa Macieje Lulko není jen novým a zajímavým pohledem umělce na sakrální architekturu baroka, ale především pokus odpovědět na otázky o roli architektury v povědomí obyvatel kraje a o symbolickém významu architektury pro povědomí a dějiny českého národa.

Maciej Lulko je absolvent Vratislavské univerzity, fotograf a také milovník architektury. Od roku 2013 se věnuje profesionalnímu fotografování architektury. Je to laureát mnoha fotografických soutěží, mimo jiné prestižní mezinárodní soutěže Neutral Density Photography Awards. Spolupracuje taky s polskými projektovými kancelářemi. Jeho práce byly publikovány v hlavních odborných architektonických časopisech, na čele s prestižním "ARCH" nebo "Architektuea Murator" a také na mnoha polských a zahraničních internetových portálech týkajících se architektury.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)