Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Broumovsko pohledem Lucie Václavkové

Dáša Zbořilová, foto kolektiv autorů

Středa, 8. února 2023

Broumovsko pohledem Lucie Václavkové

Pod názvem GAIA – Matka Země vystavuje své fotografie v městské galerii LokArt Lucie Václavková.

V pátek 3. 2. 2023 se vernisáží otevřela výstava fotografií Lucie Václavkové… Ano, takto začíná každé oznámení, že začíná další výstava v našem městě. Jenže! Tato výstava je jiná, tato je první, kterou se paní Lucie Václavková z Meziměstí představuje veřejnosti. Vystavuje ucelenou kolekci fotografií svého mnohaletého chození cestami Broumovska se stativem a foťákem. Do krajiny vyráží na jaře, v létě, na podzim i v zimě. Trpělivě zachycuje jemné a prchavé okamžiky v přírodě. Cesty každého z nás jsou zahlceny činnostmi více či méně důležitými, Lucie chodí a vidí a zaznamenává proměny naší krajiny, detaily schované v mechu nebo doteky slunce na listech. Vidí krajinu svým pohledem a o svůj ženský a vlídný pohled na Broumovsko se přišla s námi podělit.

Fotografií Broumovska je opravdu velká spousta, je to krajina „s duší“ a je velmi fotogenická. Ale o tom, jak se zachytí a kdy se navštíví a jakým pohledem se na ni díváte, zaleží jen a pouze na každém z nás.

Výstava je až do 25. 2. 2023 otevřena každý pracovní den od 8 do 16 hodin a v sobotu od 9 do 11 hodin. Galerii LokArt najdete na Mírovém náměstí 104 v Broumově (budova Cafe Herzog) a lze k ní vyjet výtahem do 4. patra. A až se stavíte, prosím, napište do knihy návštěv, že jste se přišli podívat. Děkujeme.

Výstavu pořádá DDM Ulita ve spolupráci s Infocentrem Broumov, kterému děkujeme za možnost výstavu uspořádat. Za další pomoc při instalaci děkujeme J. Soumarovi a R. Šrůtkové ze ZUŠ Police a ZUŠ Broumov a všem dalším pomocníkům. Bylo to potřebné, díky.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)