Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Sport
  • Broumovští volejbalisté pořádali již 43. ročník Memoriálu Slávky Streubelové
banner

Broumovští volejbalisté pořádali již 43. ročník Memoriálu Slávky Streubelové

Miloš Biško st.

Pátek, 27. srpna 2021

Broumovští volejbalisté pořádali již 43. ročník Memoriálu Slávky Streubelové

Turnaj, kterého se v sobotu 14. srpna zúčastnily dva týmy Broumova, tým Hašpl sport z Hronova a tým z Teplic nad Metují, byl zahájen gratulací k 90 letům velké osobnosti broumovského volejbalu Zdeňku Streubelovi. Zdeněk se podílel na rozvoji Broumovska i broumovského volejbalu. Tímto bychom mu ještě jednou rádi poblahopřáli a poděkovali.

Turnaj byl rozlosován na jednu základní skupinu, kde se hrálo každý s každým. První zápas začal broumovským derby mezi Broumovem A a Broumovem B, kdy po vyrovnaném souboji zvítězil Broumov A 2:0 na sety. K dalšímu zápasu nastoupil Hašpl sport tým proti Broumovu B. Hronov přijel ve velice silné sestavě, Broumov B vzdoroval, ale nakonec podlehl s výsledkem 2:0.

Na druhém kurtu souběžně proběhl zápas Broumova A s Teplicemi nad Metují (2:1), následoval zápas Hašpl sport proti Teplicím nad Metují (2:0).

Skupina byla uzavřena dvěma zápasy najednou, kdy se setkaly Broumov B s Teplicemi nad Metují (1:2). Na druhém kurtu probíhal zápas Broumov A proti Hašpl sport. I přes oslabení Broumova o Jirku Jirmana (bolavá záda) odehrál Broumov s třemi muži a třemi ženami vyrovnaný souboj s favoritem turnaje. Hašpl vyhrál 2:0 díky razantnější hře v koncovkách setů.

Po dohrání skupiny začal souboj o medaile. Jako první se rozehrál zápas o třetí místo mezi Broumovem B a Teplicemi nad Metují. Na domácích už se podepsala únava z předešlých zápasů, podlehli Teplicím 2:0, a Tepličtí si tak vybojovali nádherné třetí místo.

Na centrálním kurtu proběhl lítý boj o první místo mezi Broumov A a Hašpl sport z Hronova. Zde Broumov doplnil čtvrtého muže (Pavel Vítek) a snažil se pestrou hrou zaskočit tým Hašpl. To se dařilo do půlky prvního setu, kdy „hosté“ přitvrdili na servisu a díky kvalitním a vysokým blokům vyhráli první set (25:18). V druhém setu se na domácím týmu projevilo zklamání z prohrané koncovky a nedokázali zastavit „rozjetý“ tým Hronova. Takže favorit vyhrál celkově 2:0 v kvalitním zápase a odvezl si vítězný pohár z našeho výběžku.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Freivald (Hašpl) a nejlepší hráčkou Marcela Školníková (Broumov B). Cenu nejzasloužilejších hráčů převzali Pavel Streubel a Iva Krtičková.

Poděkování patří všem organizátorům, zvláště Ivě Krtičkové a Věře Vítkové. Dále sponzorům: Město Broumov, Pivovar Opat, Z-Trade, Lutoma, Hobra – Školník, VEBA, Lesy ČR, LOMASPORT a Diakonie.

Letošní 43. ročník se vydařil, i když se hrál s menším počtem týmů, a těšíme se na další ročník. Bohužel se letošního ročníku nemohly zúčastnit tři týmy z Polska kvůli covidové situaci. Věříme, že příští rok opět dorazí větší množství týmů, jako tomu bylo roky předešlé.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)