Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 28. do 30. června
banner

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 28. do 30. června

René Herzán

Čtvrtek, 27. června 2019

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 28. do 30. června

Broumovská pouť, první koncert festivalu Za poklady Broumovska, vernisáže výstav, beseda, geologická vycházka, promítání grotesek, program v Muzeu papírových modelů. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 28. do 30. června konají na Broumovsku.

V Zeleném domečku v Polici nad Metují začne dnes v 18 hodin vernisáž výstavy obrazů Jana Petrova Sedm. Výstava potrvá do 28. července.

V pátek a v sobotu bude na parkovišti u MěÚ a ve Schrollově parku probíhat tradiční Broumovská pouť s bohatým doprovodným programem. V pátek vystoupí Dirty Way, Vivian a Ledvin Stones, v sobotu cimbálovka, Broumovanka, Megaphone a Divokej Bill revival. K vidění budou ukázky šermu a parkurového skákání. Samozřejmostí budou atrakce a stánkový prodej. V sobotu program zakončí ohňostroj.

V pátek se konají noční hrané a v sobotu noční prohlídky broumovského kláštera. Zažijte jedinečnou atmosféru potemnělé národní kulturní památky s prohlídkou nejkrásnějších interiérů – vzácně dochované klášterní knihovny, refektáře s unikátní kopií Turínského plátna nebo nádherně zdobeného kostela sv. Vojtěcha. Vždy ve 20 a 21:30 hodin.

Vlci na Broumovsku: monitoring šelem a efektivní ochrana stád - tak se jmenuje seminář, který začne v pátek v 17 hodin v restauraci U Lidmanů v Machovské Lhotě. Přednášet budou Miroslav Kutal, Jan Koranda (Hnutí DUHA) a Petr Kafka (AOPK ČR, Správa CHKO Broumovsko).

V sobotu se koná geologická vycházka s Ing. Stanislavem Staříkem, geologem Národního geoparku Broumovsko. Půjde se z Police nad Metují do lomu Kalabon a zpět do Police n. M. přes Velké Petrovice. Informujte se v polickém infocentru.

Sobota a neděle bude v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují patřit dětem. Od 9 do 17 hodin budou přímo v expozici probíhat interaktivní dílničky pro nejmenší.

Galerie Dům, situovaná v zahradě broumovského kláštera, zahájí v sobotu od 16 hodin vernisáž nové výstavy Jiří Kobr / v koutku... Výstava bude přístupná až do 11. srpna.

Klášterní kostel sv. Vojtěcha v Broumově bude v sobotu od 18 hodin hostit Zahajovací koncert 14. ročníku festivalu Za poklady Broumovska. Vystoupí zde sólisté a orchestr Národního divadla v Praze pod taktovkou dirigenta Zdeňka Klaudy. Vstupné na všechny koncerty festivalu je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc architektonicky unikátním kostelům, ve kterých se festival celé léto koná.

Polický symfonický orchestr vyráží na busking tour po republice a jednou ze zastávek bude i Police nad Metují. V každém městě věnují výtěžek koncertu některé organizaci. V Polici na Masarykově náměstí začne orchestr hrát ve 20:30 hodin.

Před Muzeem papírových modelů v Polici nad Metují začne v sobotu ve 21:30 hodin promítání krátkých filmů krále grotesek, Charlie Chaplina, které bude doplněno o živý hudební doprovod. O ten se postará učitel z polické ZUŠ, klavírista Pavel Čapek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)