Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Police nad Metují nezískala dotaci na Sportpark

Police nad Metují nezískala dotaci na Sportpark

Michaela Mašková, foto archiv

Čtvrtek, 26. září 2024

Police nad Metují nezískala dotaci na Sportpark

I přestože město Police nad Metují nezískalo dotaci na výstavbu plánovaného Sportparku na Ostašské ulici, od plánů neupouští.

„Dotaci na Sportpark jsme nedostali, důvodem byl nízký počet bodů, tím pádem jsme byli vyřazeni. Trochu jsme s tím počítali, protože ve chvíli, kdy jsme žádost podávali, jsme neměli vysoutěženou firmu, a to je v žádosti za deset bodů, což je fatální,“ okomentoval situaci starosta města Jiří Škop. Ve výzvě Národní sportovní agentury bylo rozdělováno 110 milionů pro celou republiku, jednalo se o zbytková alokace programu, podle starosty tedy šance nebyly velké.

Město původně počítalo s výstavbou víceúčelového sportovního centra ve výši 80 milionů, požadovaná částka měla pokrýt zhruba třetinu nákladů. Město nyní své plány zjednodušuje. „V tuto chvíli projekt upravujeme – chceme ho zúžit, některé objekty, které jsme vyhodnotili jako předimenzované, nebo zcela zbytečné, vyškrtneme, nebo je nahradíme jinou formou,“ říká starosta Škop. Město například nebude stavět nové parkoviště, k parkování využije okolní zpevněnou plochu. Přepracovává se také podoba objektu se zázemím, který v původním projektu vyšel na 31 milionů. Stavět se zatím nebude ani veřejné osvětlení podél in-linové dráhy, k jejímu osvětlení postačí rohové sloupy pro osvětlení hřiště. Rozvody si však město připraví, aby případně mohlo osvětlení domontovat. Z původního plánu tak zůstává fotbalové hřiště, bruslařská dráha, zjednodušené zázemí, a to zatím bez kavárny.

Celkově město z projektu vyškrtne náklady ve výši 30 až 35 milionů, aby se dostalo na úroveň 50 milionů i s daní, což je částka, která už je podle starosty Škopa financovatelná. „Případná dotace, o kterou chceme stejně požádat, by nám samozřejmě pomohla, ale když ji nedostaneme, zvládneme to i s případným úvěrem a rozpočtem města. Zkusíme požádat také o krajskou podporu,“ vysvětluje starosta.

Projekt už má stavební povolení, v tuto chvíli se přepracovává stavební dokumentace. „Vzhledem k tomu, že vypouštíme celé objekty, půjde to docela rychle. Někdy ke konci září bychom mohli být připraveni a v tuto chvíli spouštíme výběrové řízení na zhotovitele,“ upozorňuje starosta.

 

Původní článek k plánovanému Sportparku ZDE.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)