Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Tento víkend: Sázení s Julinkou, tvorba leporela či trochu punku v Otovicích
banner

Tento víkend: Sázení s Julinkou, tvorba leporela či trochu punku v Otovicích

-MM-, foto archiv

Sobota, 14. října 2023

Tento víkend: Sázení s Julinkou, tvorba leporela či trochu punku v Otovicích

Plánujete, kam zajít o víkendu? Přinášíme několik tipů pro děti i dospělé.

V sobotu 14. 10. pořádá polický spolek Julinka, který se dlouhodobě věnuje péči o krajinu v CHKO Broumovsko první z podzimních sázecích akcí. Ta bude probíhat na okraji Police nad Metují směrem na Suchý Důl na pozemku manželů Kollertových. Pokud máte chuť zasadit pár stromů a podpořit tak zdejší ekosystém, najdete více informací ZDE. Akce začíná v 9 hodin.

Sobota přináší také dvě akce pro děti – první z nich začíná ve 14 hodin v Dětské galerii Lapidárium, kde se koná pravidelný sobotní ateliér, tentokrát s názvem Leporelo. V kreativním prostředí galerie obklopeni výstavou neobvyklých koláží Klaudie Hlavaté, které určitě stojí za vidění, bude možné se ponořit do tvorby. Leporelo je možná ta úplně první knížka, kterou jsme jako malí drželi v ruce a „četli“. Vezměte děti a přijďte si s nimi vyrobit leporelo vlastní, které bude plné kolážových obrázků a příběhů. Budeme nejen stříhat a lepit, ale také si přečteme pohádku o touze Slunce a Měsíce po vzájemném setkání, kterou pro svou aktuální výstavu v dětské galerii napsala umělkyně Klaudie Hlavatá. Vstupné je symbolické – 80 korun a tvoření si užijí děti i dospělí. Více informací ZDE.

Druhou možností, kam zajít s dětmi, je divadelní představení Strašidelný mlýn, který do Broumova přiváží Divadelní společnost Julie Jurištové. Městské divadlo Broumov ho uvádí od 15 hodin, vstupné je 90 korun. Více informací ZDE.

V sobotu večer pak přichází na řadu program pro dospělé – v obecní restauraci La Sahula v Otovicích se koná Otovickej punk II. Pokračování úspěšné akce, která proběhla na jaře jako Otovickej punk tentokrát přiváží do Otovic skupiny Volant, Dukla Vozovna, Zimna Wojna a Bez Šance. Všechny punk-rockové kapely jsou zaručeně vhodné k pivu a vesele ke skoku. Vstupné na místě je 300 korun, začátek od 19 hodin a plakát k akci a videa jednotlivých kapel ZDE.

V neděli je pak možné přidat se pod vedením arboristy Daniela Hečka a členů skupiny Voda na Broumovsku na komentovanou terénní procházku Voda v krajině okolím Meziměstí. Sraz je v 10 hodin u parku naproti zdravotnímu středisku a vstupné zdarma. Cílem procházky je ukázat krajinu Meziměstí jinýma očima a podívat se na to, co můžeme udělat pro správný vodní režim. Plakát k akci ZDE.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)