Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Teplice nad Metují: Nový most i schody na Střmen
banner

Teplice nad Metují: Nový most i schody na Střmen

Text a foto Bára Fialová

Středa, 22. května 2024

Teplice nad Metují: Nový most i schody na Střmen

Opět o něco komfortněji se bude místním i návštěvníkům pohybovat po Teplicích nad Metují. U městského parku je nový most, na řece vzniknou pro děti vodní prvky a obnovy se letos dočkají i schody na vyhlídku na skalním okruhu, kde ve středověku stával strážní hrad Střmen.

„Proběhne celková údržba schodiště vedoucího na Střmen, protože některé patky už nejsou ve stavu, v jakém by měly být. Vymění se tedy zkorodované prvky, celá konstrukce se natře, bude to generálka celého schodiště,“ řekla Našemu Broumovsku Michaela Kajnarová z Městského úřadu v Teplicích nad Metují. Na rekonstrukci schodiště město dostalo dotaci 145 tisíc korun od Královéhradeckého kraje a proběhne ještě letos.

Město také obnovilo most u městského parku, jenž je každým rokem centrem Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. Nový most už v těchto dnech slouží všem, kteří zde překračují řeku Metuji.

Došlo také k pročištění náhonu a pokácení některých stromů, následovat bude odklízení větví a dřeva a úprava průtokového otvoru pod zděným mostkem. Obnovy se dočká také hojně využívaná a meandrem v místech značně podemletá pěšina podél řeky směrem k ubytovně.

„Projektuje se nová stezka, aby byla bezpečnější, budou tam i nové lavičky, výsadba a mělo by tam vzniknout pár vodních prvků, například vodní mlýnek pro děti. Inspirovali jsme se ve vodním parku na Dolním Moravě,“ upřesnila Michaela Kajnarová.

Další novinkou je úprava odstavné plochy u koupaliště, která by měla fungovat jako záchytné parkoviště v případě, že hlavní parkoviště u vstupu do skalního města bude plné. Odtud se upravenou pěšinkou lidé dostanou pohodlně až ke vstupu na skalní okruh, aniž by riskovali kolizi s projíždějícími auty.

Jak potvrdila místostarostka Teplic nad Metují Věra Prokopová, v těchto dnech se také očekává vydání stavebního povolení na nové infocentrum při vstupu do Teplických skal, o kterém jsme psali zde

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)