Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
banner

Názory

Rozhlasové a hřbitovní vlnění

Rozhlasové a hřbitovní vlnění

Dne 19. listopadu jsme si při příležitosti otevření broumovské regionální redakce Hradeckého rozhlasu mohli vyslechnout živé vysílání přímo z kláštera. Bylo se z něj možno dozvědět i některé nové věci, v paměti utkvěly zvláště ty, které byly několikrát zopakovány, například, že „V Broumově pořád hrozně prší, pořád je pod mrakem, je tu zima a mlha", nebo, „Že tu žijí krásní lidé se srdcem na pravém místě."

Přečíst si článek
Švédsko - divoká země Vikingů

Švédsko - divoká země Vikingů

Švédsko, země Vikingů, bájí a pověstí o zvířatech, přitahovalo mou pozornost již dlouhou dobu. Když jsem dostala možnost, podívat se do této beze sporu velice zajímavé a přitažlivé země, neváhala jsem. Švédsko, jako jedno ze severských zemí, je na podzim velice barevné, ale také velmi rozmanité v počasí. Při cestě do středního Švédska jsem viděla jak sníh, tak barevné aleje javorů. A také jsem poznala, proč staří Vikingové říkali již zmíněné báje a pověsti. Mlhavá rašeliniště na podzim vypadají opravdu tajemně a strašidelně…

Přečíst si článek
Harmonie „varhan"

Harmonie „varhan"

Krásné listopadové nedělní ráno. Sluníčko jako na jaře a na tuto roční dobu příjemně teplo. Skutečně nádherný podzimní den. Ke kostelu Sv. Martina a Jiří v Martínkovicích se sjíždějí auta a scházejí lidé, aby byli účastní na vysvěcení zrestaurovaných rokokových varhan, postavených v roce 1769, jednoho ze skvostů broumovských kostelů.

Přečíst si článek
Volební kadibudky

Volební kadibudky

V dávných dobách, kdy byla většina obyvatelstva přinejlepším pologramotná či zcela negramotná, si každý, kdo potřeboval něco oficiálního sepsat, zašel raději za městským písařem nebo panem učitelem, aby mu to náležitě „zformulíroval“. Nutno podotknout, že tehdejší gramotové si ochranu této své výjimečnosti zvyšovali sepisováním velmi šroubovaně zestylizovaných textů tak, aby to kdekterý bambula jakžtakž louskající abecedu nemohl lehce napodobit.

Přečíst si článek
Nové Naše.Broumovsko.cz

Nové Naše.Broumovsko.cz

Vážení přátelé, dnešním dnem (18. října 2010) byla spuštěna nová podoba portálu Naše.Broumovsko.cz. Naším cílem je poskytovat aktuální informace o dění v regionu ve významně širším záběru než doposavad. Nové Naše.Broumovsko.cz je nezávislý zpravodajský portál, který si klade za cíl seriózně informovat o dění v Broumovském výběžku.

Přečíst si článek
Jako z nádherného snu

Jako z nádherného snu

procitali posluchači po poslední árii Štefana Margity a Kateřiny Šmídové, která zazněla na závět 10. koncertu 5. ročníku festivalu komorní hudby „Za poklady Broumovska“ v kostele Sv.Maří Magdalény v Božanově. Schubertovo Ave Maria jako symbolické díkůvzdání za úspěch festivalu a prosba o požehnání ročníků příštích.

Přečíst si článek
Drobné památky v okolí Meziměstí

Drobné památky v okolí Meziměstí

Meziměstí se zdánlivě může chlubit jen dvěma památkami, a to Nádražím a Zámečkem, jehož překrásný háv citlivé obnovy-renovace dává naději budoucího skvostu. Bohužel vedle zarůstajícího bývalého koupaliště, kde krom ryb a škeblí žili mí oblíbenci raci, jenž v realitě kachňáku už dává zapomenout na krásu bývalých dob rybníka.

Přečíst si článek
Podpořte svůj orchestr!

Podpořte svůj orchestr!

Mladí muzikanti z Polického symfonického orchestru nezaháleli ani letos a ke konci prázdnin rozjeli novou hudební sezónu. Výtěžek 117 359 korun ze srpnového benefičního koncertu byl věnován NF Hospital Broumov. Hned 1. října vytáhli z notového archivu populární pecky, přizvali svou oblíbenou kamarádku zpěvačku Dashu a pod taktovkou Martina Kumžáka rozparádili Divadlo Dr. Josefa Čížka v Náchodě – skoro jako v pořadu StarDance, když hvězdy tančí...

Přečíst si článek
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)