Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
banner

Hudba

Koncert pěveckého oddělení broumovské umělecké školy

Koncert pěveckého oddělení broumovské umělecké školy

Žáci pěveckého oddělení Základní umělecké školy v Broumově předvedli ve čtvrtek v sále staré radnice své umění. Na úvod nastoupila před zaplněný sál dětská přípravka, za klavírního doprovodu Romany Roškové. S chutí a dětským elánem si zazpívali několik písní. U mikrofonu se pak střídali další interpreti od nejmenších po starší. Velmi mile na posluchače zapůsobil duet Kláry Jandové a Matyáše Machka. Jitka Uhnavá se divákům představila s písní od Antonína Dvořáka, Pavla Vodňanská se skladbou z pohádky O Popelce, Pavla Němečková zazpívala Chci jen někde svůj plácek mít od Leonarda Bernsteina.  

Přečíst si článek
Americký rocker Adam Bomb hrál v Šonově

Americký rocker Adam Bomb hrál v Šonově

Na Broumovsko do šonovské Hospody U Pitašů přijel v sobotu opět zahrát americký rocker a kytarový ekvilibrista Adam Bomb se svým rockovým souborem. Adam Bomb, vlastním jménem Adam Brenner, je zdánlivě méně známá rocková osobnost o to více ceněná věhlasnými muzikanty pohybujícími se na světové rockové scéně.

Přečíst si článek
Podzimní koncert žáků umělecké školy v Broumově

Podzimní koncert žáků umělecké školy v Broumově

Výstavní síň staré radnice na náměstí v Broumově ve středu 10. listopadu zaplnili převážně rodiče žáků, ale i další fanoušci hudby, zvědaví na výkony mladých hudebníků. Ředitel Základní umělecké školy Rudolf Vogel poté zahájil pravidelný Podzimní žákovský koncert.

Přečíst si článek
Multiinstrumentální koncert ve Zdoňově

Multiinstrumentální koncert ve Zdoňově

Dva džezoví muzikanti Petr Zelenka a Cirille Oswald z Holandska si pozvali v sobotu 16. října do kostela Nejsvětější Trojice ve Zdoňově několik svých přátel k představení Wizards of OZ. Posluchači objevili archaické zvuky fléten, píšťal, kytary a houslí kombinované s odvážnými elektronickými efekty, saxofony a dalšími nástroji. Ve svitu a vůních vonných svíček je hudebníci zavedli do spletité džungle, na večerní pláž moře či mezi tibetské mnichy. Improvizující umělci tak připravili všem návštěvníkům koncertu netradiční zážitek.

Přečíst si článek
Koncert rockového klávesisty Romana Dragouna

Koncert rockového klávesisty Romana Dragouna

Roman Dragoun, bývalý člen legendárních skupin Progres2, Futurum a Stromboli, přijel v sobotu 2. října zahrát svým fanouškům do Hostince u Pitašů v Šonově u Broumova. Na úvod promluvil organizátor koncertu Stanislav Pitaš. Připomněl, že se jedná o poslední letošní akci a poděkoval divákům za účast.

Přečíst si článek
Roman Dragoun v Šonově

Roman Dragoun v Šonově

Rockový hudebník, klávesista, zpěvák a skladatel Roman Dragoun vystoupí v sobotu 2. října od 20 hodin v Hostinci u Pitašů v Šonově. V krátké době tak po Martě Kubišové a Vladimíru Mišíkovi v Šonově přivítají další legendu české hudby. Dragoun hrál či ještě hraje ve skupinách Progres 2, Futurum, Stromboli a T4. V letech 1997 a 1998 hrál a zpíval v roli Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar.

Přečíst si článek
Česko - polský rockový festival ROCKSTOCK

Česko - polský rockový festival ROCKSTOCK

Druhý ročník hudebního festivalu českých a polských kapel Rockstock je za námi. V sobotu 11. září  2010  vystoupily v klášterní Zahradě* v Broumově  kapely Masterpice, Benjaming Band, Lowcy Szmalu, Imodium a Garage.   Letošní v pořadí již druhý ročník tohoto open – air festivalu navštívilo více než 500 lidí a o atmosféře svědčí i fotografie u článku. Hodnotit Rockstock není jednoduché, ti kdo přišli, se mohli dobře bavit a strávili v klášterní Zahradě* příjemný den. Podle organizátorů bude důležité koncept tohoto festivalu do budoucnosti promyslet i s ohledem na další kulturní dění v regionu. 

Přečíst si článek
Vladimír Mišík hrál v Šonově

Vladimír Mišík hrál v Šonově

Do hostince U Pitašů přijela v sobotu 11. září 2010 zahrát velká legenda českého rocku Vladimír Mišík.  Tomu odpovídal zájem veřejnosti, sál praskal ve švech. V první polovině koncertu zahrála Mišíkova doprovodná kapela ETC pod vedením Olina Nejezchleba. A pak už přišel ten, na kterého všichni netrpělivě čekali.

Přečíst si článek
Za poklady Broumovska - 9.festivalový koncert

Za poklady Broumovska - 9.festivalový koncert

V lavicích sedí zhruba 200 lidí, v zákristii se připravuje 9 členů souboru Juventus  Collegium FOK. V 18:00 zazní slavnostní znělka a devátý z deseti koncertů letošního ročníku festivalu Za poklady Broumovska začíná. Kvartet, kvintet, noneto. Mladí členové pražského FOK, perfektně připravení, s naprostou profesionalitou hudby i vystupování dokazují, že jejich starší kolegové se o budoucnost světoznámého hudebního tělesa nemusejí obávat. Třikrát „děkovačka“. Spokojenost na všech stranách. Při odchodu návštěvníci překvapeně zjišťují, že venku je zima. V nestálém počasí přišlo téměř 200 posluchačů, kteří na dobrovolné vstupném přispěli částkou blížící se 9ti tisícům korunám.  Účinkující si v zákristii topili. S prochladlýma rukama se hraje špatně. Potlesk a vnímavost posluchačů zahřála nejen jejich ruce, ale i srdce. Když odjížděli, prohodil jeden z nich jen tak na okraj: Jestli jste ten západ slunce připravili pro nás, tak je to dost dobrý, ale jestli to tu tak máte často, tak je to úžasný. Třeba se sem někteří vrátí tak, jako člen Stamicova kvarteta pan Petr Hejný, který tu minulý týden trávil rodinnou dovolenou.

Přečíst si článek
Ohlasy na koncert Ivana Ženatého

Ohlasy na koncert Ivana Ženatého

8. koncert jubilejního ročníku hudebního festivalu „Za poklady Broumovska“ proběhl v sobotu 21. srpna, tentokrát v kostele Sv. Jiří a Martina v Martínkovicích. Interpretem byl jediný muzikant, vynikající houslista Ivan Ženatý. Jeho houslový recitál zaujal a uchvátil a u přítomných posluchačů zanechal trvalý a nesmazatelný zážitek z téměř hodinového koncertu.

Přečíst si článek
Za poklady Broumovska - 8.festivalový koncert

Za poklady Broumovska - 8.festivalový koncert

8. festivalový koncert Za poklady Broumovska předcházela drobná změna programu. Pro nemoc nemohl přijet Michal Mašek, který měl Ivana Ženatého doprovázet na klavír. Pan Ženatý však absenci svého kolegy profesionálně zvládl. Bylo to úžasný. Poprvé jsem viděla vstát 300 lidí v jednom okamžiku – poklesl smyčec, Ivan Ženatý otevřel oči a vybuchl potlesk.

Přečíst si článek
Za poklady Broumovska 7. festivalový koncert

Za poklady Broumovska 7. festivalový koncert

V pořadí již 7. koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska se uskutečnil v sobotu 14. 8. 2010 v unikátním kostele sv. Markéty v Šonově. Atmosféra koncertu bylo opět nezapomenutelná a jedinečná. Houslista Bohuslav Matoušek a kytarista Petr Saidl předvedli okouzlující výkon, který diváci odměnili bouřlivým potleskem ve stoje. Zazněli skladby od J. S. Bacha, N. Paganiniho či G. F. Händela. Kostel byl opět zaplněn do posledního místa a díky vstřícnosti pana faráře mohli návštěvníci i na ochoz. Celý koncert se vydařil a diváci si odnesli krásný zážitek.

Přečíst si článek
Miroslav Paleček v Zahradě*

Miroslav Paleček v Zahradě*

Tradiční koncert písničkáře pod staletým dubem se konal ve čtvrtek 12. srpna 2010 v klášterní Zahradě v Broumově. Tentokráte pod nádherný dub zavítal písničkář Miroslav Paleček. Posluchači měli možnost vyslechnout ve skvělém podání většinu slavných písniček tohoto umělce, ale zazněly také krásné Ježkovy písničky a v neposlední řadě i repertoár, který Miroslav Paleček hraje ve známém duu Paleček – Janík. Koncert probíhal v příjemné atmosféře a písničky byly umocňovány jedinečnou večerní atmosférou klášterní zahrady. Kdo přišel, jistě nelitoval, a kdo ne, bude mít možnost navštívit písničkářský koncert opět za rok, nebo navštívit jinou kulturní akci, kterých je v klášterní zahradě přes léto veliká nabídka.

Přečíst si článek
Hudební dílna Jany Koubkové

Hudební dílna Jany Koubkové

V rámci hudebního festivalu Za poklady Broumovska proběhla dne 31. července 2010 v prostorách klášterního gymnázia v Kreslírně první hudební dílna s jazzovou zpěvačkou Janou Koubkovou. Děti se učily vyťukávat rytmus na dřívka, zpívaly a různě upravovaly písně do jazzové podoby, zkoušely si vymyslet samy svou větu, kterou „odjazzovaly“. Jana Koubková si přizvala i své kolegy, se kterými jim představila nástroje, na které hrají.

Přečíst si článek
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)