Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
banner

Ostatní kultura

Osudové ženy Karla Čapka v broumovské knihovně

Osudové ženy Karla Čapka v broumovské knihovně

Městská knihovna v Broumově připravuje pro své čtenáře a příznivce zajímavé akce. Jejich jádro tvoří přednášky. V podvečer 1. listopadu 2018 vystoupil před posluchače čapkovský badatel, pedagog Slezské univerzity, člen Společnosti bratří Čapků pan Mgr. Hasan Zahirović, PhD. Přítomným nebyl neznámý. V únoru letošního roku velmi zajímavě vyprávěl o vzájemném vztahu Aloise Jiráska a Karla Čapka. Jeho přednáška měla tehdy velký úspěch.

Přečíst si článek
Pohádky z broumovského dolíku – šiškový křest

Pohádky z broumovského dolíku – šiškový křest

Při nedělním odpoledni se pod vzrostlým klášterním dubem sešla početná skupina pohádkových nadšenců. Kniha Evy Kroupové s ilustracemi Jitky Matěnové se kropila regionální vodou z pramene Broumovských stěn. Pohádkovým příběhům zasazeným do našeho kraje se přálo, aby rozdávaly hlavně spoustu radosti a úsměvů.

Přečíst si článek
Novinka v oddělení regionální literatury

Novinka v oddělení regionální literatury

Do fondu regionální literatury Městské knihovny v Broumově přibyla v říjnu zajímavá kniha (resp. knihy), týkající se barokní nástěnné malby v českých zemích. Kolektivní dílo s názvem Benediktini: barokní nástěnná malba v českých zemích vyšla z technických důvodů ve dvou svazcích, přičemž téměř celý první díl je věnovaný Broumovu a Broumovsku.

Přečíst si článek
Pohádky z broumovského dolíku

Pohádky z broumovského dolíku

Z ženské něhy, radosti a hravosti vznikla kniha věnovaná dětem a tomuto kraji. V neděli 21. října v klášterní zahradě a Galerii Dům od 15 hodin proběhne křest nové regionální knihy nazvané Pohádky z broumovského dolíku autorky Evy Kroupové. Knihu ilustrovala Jitka Matěnová. Těšit se můžete na ukázky četby, maňáskové divadlo, stavbu šiškobusu či hudební uskupení Café Baret...

Přečíst si článek
Taneční pár sourozenců Novotných zvítězil na Velké ceně Čech

Taneční pár sourozenců Novotných zvítězil na Velké ceně Čech

Po dvouletém méně úspěšném období sourozenci Jindřich a Štěpánka Novotní obsadili v sobotu 22. září v Hradci Králové na taneční soutěži Velká cena Čech ve třídě B a kategorii Dospělí první místo v latinskoamerických tancích. Šli do této soutěže bojovat o postup do finále. Zlatá medaile byla pro ně velmi nečekaným překvapením. Třída B je již velmi vyrovnanou soutěží s velkým věkovým rozptylem. Sourozenci získali nejen první zlatou medaili v této třídě a kategorii, ale i první "F" (finálové umístění) důležité pro postup do vyšší třídy.

Přečíst si článek
Martin Valach: "Kvalitní zážitek nemusí být vždy kladný. Důležité je, aby byl silný."

Martin Valach: "Kvalitní zážitek nemusí být vždy kladný. Důležité je, aby byl silný."

Sculpture line je největší sochařský festival v České republice, který má dnes již přesah do okolních zemí. Festival umisťuje každoročně do veřejného prostoru měst umělecké plastiky mimořádných rozměrů českých i zahraničních autorů. Zároveň pomáhá českým autorům prosadit se v zahraničí. Klíčovým úkolem však je zkulturnění veřejného prostoru našich měst a tím podpora kulturnosti našeho národa.

Přečíst si článek
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)