Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
banner

Ostatní kultura

V Otovicích pečují o své dědictví

V Otovicích pečují o své dědictví

Cestou z Broumova obcí Otovice směrem do Polska nemůžete nechat bez povšimnutí rozvalený pomník za železničním přejezdem kousek vlevo. Rozbitý zůstal celá desetiletí, když mu poslední ránu udělil při kácení spadlý kaštan ještě za minulého režimu. Byl to velice smutný pohled. Bohužel podobný mnoha jiným, kdy nám někdejší hospodáři zanechali tyto němé svědky minulosti, sakrální plastiky, a nejen tu na Broumovsku, ve velmi žalostném stavu.

Přečíst si článek
Poezie a služba druhým

Poezie a služba druhým

Již tradičně, téměř bez zájmu broumovské veřejnosti, proběhly v Broumově již 12. Dny poezie. Ve Sborníku básní se letos sešlo celkem 46 básníků, na autorském čtení v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia předneslo ukázku ze své tvorby 18 autorů z Polska a 18 z Čech, Moravy a Slezska.

Přečíst si článek
Na prahu podzimu

Na prahu podzimu

V Kreslírně klášterního gymnázia byl v pátek 21. října zahájen 12. ročník Dnů poezie v Broumově. Zúčastnilo se jej 19 autorů z Polska a 19 z Čech a Moravy, kteří svými básněmi přispěli i do sborníku veršů nazvaném Na prahu podzimu.

Přečíst si článek
BroumCon - netradiční přednáška nejen o starých Germánech

BroumCon - netradiční přednáška nejen o starých Germánech

Nový projekt BroumCon by rád oslovil širokou veřejnost tématickými populárně - naučnými přednáškami z historie a archeologie, letos například na téma starých Germánů a v budoucnosti také doprovodným programem, ukázkami tradičních řemesel a her a vystoupeními šermířů, kejklířů a plivačů ohně. Pilotní ročník BroumConu se koná 14. října od 15 hodin v sále broumovského infocentra.

Přečíst si článek
Police nad Metují vyzývá k podpoře v boji o premiéru nového českého filmu Alois Nebel

Police nad Metují vyzývá k podpoře v boji o premiéru nového českého filmu Alois Nebel

Město Police nad Metují vyzvalo příznivce kultury, aby podpořili kino v budově Kolárova divadla v Polici nad Metují v diváckém hlasování o to, ve kterém městě a kině proběhne 20. září 2011 první uvedení filmu Alois Nebel v ČR. Ve vítězném kině má být kompletní herecká a tvůrčí delegace s červeným kobercem a dalšími náležitostmi slavnostní premiéry.

Přečíst si článek
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)