- Rozhovory
- - Sobota, 8. října 2022
Střední škola hotelnictví, řemesel a gastronomie v Teplicích nad Metují se na tři dny stala centrem mezinárodního gastronomického umění. Konal se zde totiž druhý workshop s podtitulem „KRKONOŠSKÁ KUCHYNĚ“. Organizaci projektu převzala Samospráva Dolnoslezského vojvodství, a to v rámci partnerství s Královéhradeckým krajem. Projektu se zúčastnili čeští a polští žáci ze středních škol zaměřených na gastronomii. Nejen o této akci jsme si povídali s šéfkuchařem a mistrem svého oboru Janem Péterem, který je absolvent bývalého SOU v Teplicích nad Metují. Zúčastnil se řady zahraničních stáží a pracoval například jako šéfkuchař restaurace Potrefená Husa v Hradci Králové. Své gastronomické umění prezentuje na gastronomických festivalech a při live cooking, zabývá se například párováním masa a čokolády. Rád spolupracuje mimo jiné na různých kurzech v brněnském gastronomickém centru Kuliner.
Přečíst si článek