Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé

Lidé

Tataráček z uzeného pstruha z Ryby na hrázi

Tataráček z uzeného pstruha z Ryby na hrázi

Pokud se vydáte do Broumovských stěn po hrázi hlavňovského rybníka, je restaurace Ryba na hrázi příjemným začátkem, či koncem vaší cesty. V kuchyni pracují nadšené kuchařky Lucie a Veronika. Jejich vášní je vymýšlení různých dobrot. Inspiraci nacházejí při cestách po zemích jako je třeba Španělsko, Holandsko, Kanada nebo Nový Zéland.

Přečíst si článek
Kohout na víně od Otakara Humpla

Kohout na víně od Otakara Humpla

Kovářova kobyla ve Zdoňově je místem, kam s chutí vezmete rodinu při výjimečné příležitosti. Vytříbený jídelníček, milé komorní prostředí a otevřený pohled do kuchyně přímo pod ruce šéfkuchaři a spolumajiteli Kovářovy kobyly Otakaru Humplovi. Ten miluje klasickou francouzskou kuchyni a přípravu i konzumaci ryb v párování s vhodným vínem.

Přečíst si článek
Chris Sharma byl první volbou

Chris Sharma byl první volbou

„Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují roste. Ať se to líbí staromilcům, či nikoliv. Ale jsem přesvědčen, že pokud nerosteš, tak zakrníš,“ říká v rozhovoru programový ředitel MHFF Petr ,Pítrs´ Kašpar.

Přečíst si článek
Waldorfský salát od Roberta Carra

Waldorfský salát od Roberta Carra

Saláty nám jdou v létě obzvláště k duhu, je jich tolik, kolik druhů zeleniny a ovoce. Známý propagátor makrobiotiky a zdravého životního stylu Robert Carr Jr., který pobýval mnoho let v Japonsku i Německu a nyní žije na Broumovsku, pro Naše Broumovsko představí slavný Waldorfský salát z Waldorf Astoria Hotel v New Yorku.

Přečíst si článek
Babiččina skororoláda od Kláry Hadašové

Babiččina skororoláda od Kláry Hadašové

Co by to bylo za léto bez pořádného moučníku, k létu mlsání prostě patří. Obrátili jsme se proto na Kláru Hadašovou, skvělou pekařku a autorku knih Domácí pekař a Domácí mlékař. Klára Hadašová má také svůj blog Co nového na kopci, kde najdete zajímavosti nejen o pečení a vaření, ale také o životě a hospodaření na kopci vůbec.

Přečíst si článek
Vydejte se s geologem do Adršpašských skal

Vydejte se s geologem do Adršpašských skal

Každý čtvrtek po celé léto můžete od 16 hodin zažít ve skalním městě Adršpach prohlídku skal s geologem Geoparku Broumovsko Ing. Stanislavem Staříkem. Geologické vycházky nejsou určeny jen pro turisty, vhodné jsou i pro místní, neb je možné dozvědět se z nich mnoho zajímavostí o vývoji života a geologických zvláštnostech Polické křídové pánve.

Přečíst si článek
Liškové kroupoto od Jana Kubise

Liškové kroupoto od Jana Kubise

Zámeček Janovičky patří mezi v posledních letech k vyhledávané restauraci s vytříbeným menu. Jedním z jeho kuchařů je Jan Kubis, který pro Naše Broumovsko připravil Liškové kroupoto, tedy recept lehký, zdravý – a vzhledem k houbám, které právě teď rostou – i sezónní.  

Přečíst si článek
Z našeho úspěchu může těžit celý region

Z našeho úspěchu může těžit celý region

Od divokých začátků podnikání v 90. letech po firmu s obratem přesahujícím 600 milionů korun ročně, expanzi na zahraniční trhy a určování aktuálních trendů se za 30 let své existence dokázala vyvinout společnost Z-TRADE. Tato rodinná firma je dnes významným zaměstnavatelem a podporovatelem nejrůznějších aktivit v regionu Broumovska. O rozhovor jsme požádali jejího výkonného ředitele Zbyška Záliše ml.

Přečíst si článek
Búm bò Nam Bô od Josefa Ježka

Búm bò Nam Bô od Josefa Ježka

Kdo se chce dobře najíst v Teplicích nad Metují, jde do Café & Bistra Na kus řeči. Jeho spolumajitel a kuchař v jedné osobě Josef Ježek skvěle vaří a nejraději má asijskou kuchyni. Pravda je, že jeho kari je příjemně pikantní (ale pusa vám neshoří) a vietnamská jídla nemají široko daleko konkurenci. Požádali jsme ho proto o rozhovor a představení jednoho receptu.

Přečíst si článek
Povědomí o Broumovsku roste

Povědomí o Broumovsku roste

O tom, zda je cestovní ruch pro Broumovsko důležitý, rozšíření turistické sezóny a překonávání překážek hovoří v rozhovoru David Duda, ředitel Společnosti pro destinační management Broumovska.

Přečíst si článek
Je potřeba mít chuť posouvat věci dopředu

Je potřeba mít chuť posouvat věci dopředu

Obec Žďár nad Metují se pyšní nejen 1. místem v soutěži Vesnice roku, ale také výrazným přírůstkem obyvatel, dobrou infrastrukturou a financováním i připraveností na energetickou krizi. S jejím starostou Pavlem Šubířem jsme hovořili v pravidelném rozhovoru se starosty. Je poslední týden před prázdninami a je to zároveň poslední díl našeho seriálu.

Přečíst si článek
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)