Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
banner

Názory

Máte ještě dnes déjà vu?

Máte ještě dnes déjà vu?

„Jaký literární fantas zplodil tuhle verzi Villona? Byl to snad vizionář, který předběhl svou dobu – nebo prostě jen gauner, zločinec, raubíř, mafián řítící se hlava nehlava středověkým jízdním řádem?“

Přečíst si článek
Dvě stovky rozhněvaných mužů

Dvě stovky rozhněvaných mužů

V neděli 22. května 2016 zažili fotbalisté Slovanu Broumov i víc než dvě stě diváků v hledišti Stadiónu Stanislava Opočenského nevídané věci. V zápase se Spartakem Rychnov nad Kněžnou se proti Broumovu kopaly čtyři penalty (dvě skvělý Drahorád zlikvidoval), byli vyloučeni dva domácí hráči (první v 8. minutě zápasu, druhý hned na začátku druhého poločasu) a nakonec po spatření červené karty musel z lavičky i trenér. Po zápase, v němž hosté z Rychnova zvítězili 6:3, opouštěli rozhodčí kabiny za asistence příslušníků obou zdejších policejních složek, o kterou údajně sami požádali. Jejich auto policie doprovodila až na hranice města.

Přečíst si článek
Radost na závěr školního roku

Radost na závěr školního roku

Radost na závěr školního roku nám udělali žáci sekundy svými výsledky v testování vzdělávací firmy SCIO, kterého se naše škola každoročně účastní. Jednalo se o testy obecných studijních předpokladů, českého jazyka a literatury a matematiky.

Přečíst si článek
Kdo spojil Radkov, Polici nad Metují a Vambeřice?

Kdo spojil Radkov, Polici nad Metují a Vambeřice?

Starostka Police nad Metují Ida Jenková, starosta města a gminy Radkov Jan Bednarczyk a koncert Polického symfonického orchestru spojili tři česká a polská města s více než dvěma stovkami nadšených posluchačů. Police Symphony Orchestra (dále PSO) připravil polským divákům v sobotu 21. května na schodech před Bazilikou Matky Boží ve Vambeřicích nevšední zážitek. A oni na oplátku mladému orchestru bouřlivé ovace.

Přečíst si článek
Psí hlína

Psí hlína

Doba: červenec 2013 Místo: Hvězda v Broumovských stěnách Akce: Běh na Hvězdu Vlastně v té chvíli už bylo po všem. Běžci si odnášeli ceny domů, pořadatelé balili, vyklízeli a uklízeli cílový prostor. A já se taky vracel domů. Přede mnou šla mladá žena s dítětem. Dítě se rozeběhlo po kraji cesty a maminka na něj volala: "Dej pozor, tam jsou psí... tam je PSÍ HLÍNA, tak ať do toho nešlápneš!" Zastavil jsem se, rozesmál se, a pak jí řekl, že tenhle terminus technicus jsem ještě neslyšel.

Přečíst si článek
Gymnazisté se toulali Římem

Gymnazisté se toulali Římem

Vatikánská muzea, Sixtinská kaple, chrám sv. Petra, Berniniho kolonáda, Hadriánovo mauzoleum, Andělský most, Piazza Navona, Campo Dei Fiori, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, Palazzo del Quirinale, fontána Di Trevi, Panthéon, Španělské schody, literární kavárna Greco, Piazza del Popolo, Koloseum, Palatin, Forum Romanum, Kapitol, císařská fóra, Trajánův sloup, San Clemente s hrobem Konstantina, San Pietro in Vincoli s Michelangelovým Mojžíšem...

Přečíst si článek
Úspěchy broumovského gymnázia v programu Excelence

Úspěchy broumovského gymnázia v programu Excelence

Jednou z trvalých priorit naší školy je zapojování žáků do vědomostních soutěží. Zapojování do soutěží je důležité především pro žáky samotné. Při přípravě na soutěže se učí vytrvalosti a samostatnosti, musí řešit různé problémy a překonávat překážky, získávají větší přehled po zvoleném vědním oboru. Během vědomostní soutěže se učí zvládat trému a řešit stresové situace. To vše nepochybně využijí během maturitní zkoušky, při přijímacím řízení na vysoké školy a během vysokoškolských studií. Dobré výsledky našich žáků v soutěžích zároveň zvyšují prestiž školy v očích veřejnosti.

Přečíst si článek
Když v březnu přijde prosinec

Když v březnu přijde prosinec

29. února odpoledne začal padat sníh a nepřestal, dokud se nesetmělo. A potom sněžilo ještě kus noci. Ráno prvního března vypadal svět jako v půlce prosince. Před odchodem do práce jsem vyhrnul aspoň pěšinku před dům. Sníh byl těžký a mokrý.

Přečíst si článek
Velikonoční příběh

Velikonoční příběh

Již podruhé v letošním školním roce se děti z 1. až 3. tříd školní družiny při Základní škole v Polici nad Metují sešly před velkým křesťanským svátkem, aby si vyslechly příběh. Před Vánoci to byl Vánoční příběh o tom, proč se Ježíš narodil, teď před Velikonoci si přišly do výstavní síně v Zeleném domečku (nad BB kavárnou naproti Muzeu papírových modelů) poslechnout, proč musel být Ježíš ukřižován, a jaký dar tím lidstvo získalo.

Přečíst si článek
Darwinova cena

Darwinova cena

Darwinova cena (Darwin Award) je ironické ocenění pro lidi, "kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem". Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Nejde o žádné hmotné ocenění, uděluje se na internetové stránce DarwinAwards.com jen jako určité (obvykle posmrtné) ocenění.

Přečíst si článek
Ptačí krmítka & ticho zimy

Ptačí krmítka & ticho zimy

Po všech rachejtlích a světelných efektech, po všech ránách a oslavách příchodu Nového roku, přišlo po půlnoci trochu neočekávané sněžení. Vstal jsem poměrně brzo ráno. No, brzo – poměrně brzo jen vzhledem k datu, k 1. 1. 2016. Stále padal sníh. Pokaždé, když sněží, uvědomuju si, že je kolem jaksi větší ticho, než kdykoliv jindy.

Přečíst si článek
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)